Hierom wil je wonen in

Haarlem CEntrum

De huizen in het centrum van Haarlem hebben prachtige historische voorgevels. Vooral het oude centrum heeft veel statige en monumentale panden. Haarlem heeft een gezellig en knus centrum. Overdag ideaal om te shoppen of te wandelen en ’s avonds zijn er genoeg plekken te vinden voor een hapje en een drankje. Haarlem is de ideale plek om een woning te huren of te kopen. Een van de populairste straten van Haarlem is de Bakenessergracht. Deze gracht heeft een luxueuze uitstraling door de ligging en de historische bouwstijl van de huizen. Een andere mooie buurt in het centrum van Haarlem is de Burgwal buurt. De prijzen liggen hier iets lager dan in de Bakenesserbuurt. Ook in de Burgwal buurt zie je veel oude karakteristieke huizen. Het centrum van Haarlem heeft zowel voor het kopen als het huren van een huis voor ieder wat wils. Alleen de borden met te huur of te koop zie je in deze populaire straten weinig. Huizen zijn vaak al verhuurd of verkocht, voordat ze op de markt komen. 

Bakenesserbuurt

De Bakenesserbuurt grenst aan de Stationsbuurt en aan het oude centrum. Binnen vijf minuten wandel je naar het station en het oude centrum in. Deze ligging maakt dit een erg gewilde buurt.

BURGWALBUURT​

De Burgwal buurt ligt ten zuidoosten van het oude centrum van Haarlem. Kenmerkend voor deze leuke buurt is de grote hoeveelheid planten. Een initiatief dat toe te schrijven is aan de bewoners hier.

BINNENSTAD

Het absolute middelpunt van de oude binnenstad is de grote Sint Bavo Kerk. Deze middeleeuwse kerk ligt aan de Grote Markt. De Grote Markt heeft veel leuke restaurantjes en cafés.

MEEST BEKEKEN

Buurten in Haarlem Centrum

Buurten

Stationsbuurt

De Stationsbuurt ligt aan de zuidzijde van Station Haarlem. Hier zijn veel winkels te vinden. Vooral de Kruisstraat staat bekend om het fijne shoppen. Deze straat is dan ook één van de populairste winkelstraten.

Bakenesserbuurt

Het middelpunt van de Bakenesserbuurt is de Bakenessergracht. Naast dat dit een mooie gracht is met historische panden is de ligging ideaal. Je woont pal naast het oude centrum en je bent zo de stad uit met de auto of het OV.

Vijfhoekbuurt

De Vijfhoek is één van de knuste buurten van Haarlem. Misschien wel van heel Noord-Holland. De buurt ligt pal tegen het oude centrum van Haarlem aan. Je vind hier veel karakteristieke arbeiderswoningen uit de vorige eeuw.

Binnenstad

De Grote Markt is het centrum van de binnenstad van Haarlem. Aan de grote markt vind je veel historische panden waaronder de St. Bavo Kerk, het Stadhuis, de Kroon, het Vishuisje de Vishal en de Vleeshal,

Burgwalbuurt

De Burgwalbuurt in Haarlem is een knusse buurt met veel saamhorigheid. Je ziet dit o.a. terug aan de gemeenschappelijke moeite om de straten in het voorjaar en in de zomer op te fleuren met bloemen.

Heiliglandenbuurt

In deze buurt vind je veel speciaalzaken, die vooral op interieur en woningdecoratie georiënteerd zijn. Bijvoorbeeld de gave Van Duivenboden Interieur winkel. De afgelopen jaren zijn hier veel panden omgetoverd tot meerdere appartementen.

Veelgestelde vragen

Over het centrum van Haarlem

Het Centrum van Haarlem kent veel leuke buurtjes om te wonen, werken, shoppen en om te genieten van een hapje en een drankje. Qua woonbuurten springen er twee buurten in populariteit uit. Dit zijn de Burgwal buurt en de Bakenesserbuurt. De Binnenstad is daarentegen verreweg het populairst om te shoppen en te genieten van een hapje en een drankje. 

Onder Haarlemmers is de St. Bavokerk beter bekent als de Grote Kerk van Haarlem. De kerk is gebouwd tussen 1370 en 1520. 

De woningwaarde is in het centrum van Haarlem nergens echt laag. Je betaalt meestal meer dan €4000 per vierkante meter voor een woning in de binnenstad van Haarlem.

De Bakenessergracht is een van de duurste straten om een huis te kopen in Haarlem. Dit maakt de Bakenesserbuurt de buurt met de hoogste meterpzijen.

Wil je een huis kopen of huren in de binnenstad van Haarlem? Dan ben je snel aangewezen op een appartement. In de binnenstad vind je namelijk veel panden die opgedeeld zijn in meerdere woonlagen. Deze appartementen zijn soms boven winkels gecreëerd. De appartementen zijn nog niet allemaal kadastraal gesplitst. Hierdoor zijn ze goed te verhuren, maar lastiger te verkopen

De huurprijzen in het centrum liggen al snel boven de EUR 1000,- per maand. Exclusief gas, water en elektra. Voor dit bedrag heb je een knus appartement. Wil je een ruim opgezette woning, dan stijgen de huurprijzen snel.

Op zoek naar een leuke huurwoning in Haarlem? Je kunt hier absoluut een mooie huurwoning vinden. Wel is het belangrijk dat je zelf voldoende ervaring hebt met het aanhuren van een woning in Haarlem. Neem contact op met MKLR voor meer informatie over het huren & verhuren van een woning in Haarlem.

In Haarlem vind je meer dan 80 makelaars. Het is dus knap lastig om een geschikte makelaar te vinden voor jouw woning. MKLR is gespecialiseerd in het vinden van een passende en deskundige makelaar voor jou.

Uiteraard doe je ook dit via MKLR. MKLR helpt jou met het vinden van een deskundige makelaar. 

Vergelijk aanbiedingen

Vergelijken