HIEROM WIL JE WONEN IN

Haarlem
noord

Wonen in Haarlem noord betekent wonen temidden van karakteristieke arbeiderswoningen uit het begin van de 20e eeuw. Je ziet hier ook veel eengezinswoningen uit de jaren 30, 40 en 50. Een typische arbeiderswoning in Haarlem noord is rond de 70-100 vierkante meter. Deze woningen zijn zeer geliefd bij stellen met jonge kinderen. Vooral de afgelopen jaren zijn de woningen in Haarlem noord in populariteit gestegen. Hoe verder je richting het centrum gaat, hoe groter de woningen worden. Deze woningen zijn over het algemeen ook kostbaarder. Vooral aan het Kleverpark, in het Ter Kleefkwartier, staan prachtige luxueuze huizen. Het Kleverpark is een van buurten van Haarlem noord die grenst aan het centrum van Haarlem. Doordat de prijzen van woningen lager zijn dan in Amsterdam is Haarlem noord de afgelopen jaren enorm in trek geworden bij jonge Amsterdamse gezinnen. 

Wil je een huis kopen of huren in Haarlem-Noord? Lees dan verder. Huurwoningen in het noorden van Haarlem, die in de periode 1915-1930 zijn gebouwd, zijn te huur vanaf EUR. 1150,- per maand. De huurprijzen van appartementen aan het Kleverpark lopen op tot boven de EUR. 2000,- per maand. Je woont dan wel aan één van de mooiste parken van Haarlem. Liever een huis kopen in Haarlem noord? De prijs van een arbeiderswoning in het noordelijke deel van Haarlem noord is afhankelijk van een aantal factoren. Voor het bepalen van de prijs wordt gekeken naar, de grootte van de woning, de kwaliteit van de woning, de ligging van de woning, de hoeveelheid slaapkamers, of de woning een tuin op het zuiden heeft en hoe dicht de woning bij het centrum van Haarlem ligt. De duurdere huizen vindt je dan ook in het Ter Kleefkwartier. Deze woningen zijn vooral populair bij gezinnen met jonge kinderen en een hoger budget. Meer richting het noorden van Haarlem noord zijn de woningen betaalbaarder.

Ter kleefkwartier

Wonen in het Ter Kleefkwartier in Haarlem noord betekent wonen in één van de meest luxueuze wijken van Haarlem. Daarnaast is het ook één van de populairste wijken. Het Ter Kleefkwartier ligt dicht bij het centrum en is prachtig groen door de diverse parken.

Indische buurt zuid

De Indische Buurt zuid in Haarlem noord is een gezellige Haarlemse volksbuurt. Deze buurt is populair omdat de huizen hier nog relatief goed betaalbaar zijn. De huizen die je hier veel vindt zijn ruim opgezette arbeiderswoningen en panden die in appartementen zijn opgedeeld.

Indische buurt noord

Het populairste stuk van de noordelijke Indische Buurt ligt rondom de Weltevredenstraat. Hier vind je nog veel authentieke woningen. De overige delen van het noordelijke deel van de Indische buurt zijn later gebouwd. Hierdoor zijn de woningen minder authentiek.

MEEST BEKEKEN

Wijken in Haarlem Noord

Wijken in Noord

Ter kleefkwartier

Het Ter Kleefkwartier grenst aan het centrum van Haarlem. Aan de rand van de wijk vind je de Schotersingel. Dit is één van de mooiste straten van Haarlem. De Schotersingel grenst aan een park waar een prachtige aftakking van het Spaarne doorheen zigzagt.

Te Zaanenkwartier

In het Te Zaanenkwartier in Haarlem-Noord woon je letterlijk in het groen. In de verschillende buurten vindt je veel kleine parken, vijvers en perkjes. En je vindt er natuurlijk het grote Schoterbos aan de noordzijde. Ook deze wijk is ideaal voor jonge gezinnen.

Indische buurt noord

Het populairste stuk van de noordelijke Indische Buurt is het westelijke gedeelte van de Weltevreden buurt. Hier vind je veel authentieke woningen met historische kenmerken. In de overige delen vind je meer nieuwbouw. Daardoor zijn deze straten net wat minder sfeervol.

vogelenbuurt

De Vogelenbuurt in Haarlem Noord is een rustige wijk waar de leeftijd van de bewoners gemiddeld genomen wat hoger ligt dan op andere plekken in Haarlem noord. Jonge gezinnen wonen liever wat dichter bij het centrum van Haarlem. Dit geeft de Vogelenbuurt een rustige sfeer.

Transvaalwijk

De Transvaalwijk in Haarlem Noord ligt op een steenworp afstand van het centrum, heerlijk in het groen. Een waar genot. Hier vind je veel gezinnen met jonge kinderen. Het gemiddelde formaat van de huizen in de Transvaalwijk is ideaal voor deze groep.

Indische buurt zuid

Het zuidelijke deel van de Indische buurt in Haarlem noord is een gezellige multiculturele volksbuurt. Deze buurt is heel populair, omdat de huizen hier relatief goed betaalbaar zijn. De huizen die je hier veel vindt zijn ruim opgezette arbeiderswoningen

delftwijk

De Delftwijk in Haarlem Noord is één van de meest noordelijk gelegen wijken van Haarlem. Hoe noordelijker, hoe meer flats en sociale huurwoningen je aantreft. In het zuidelijke deel van de Delftwijk vind je nog wel een paar straten met karakteristieke arbeiderswoningen.

vondelkwartier

Het Vondelkwartier in Haarlem Noord is de meest noordelijke wijk van Haarlem. Rijd je iets verder naar het noorden, dan ben je in Velserbroek. Je vindt hier veel grote sportvelden. De prijzen van huur- en koopwoningen liggen in het Vondelkwartier lager dan het gemiddelde van Haarlem.

Veelgestelde vragen

Over Haarlem Noord

De wijken en buurten in Haarlem noord zijn heel verschillend. Zo vind je richting het centrum van Haarlem groot opgezette woningen. Deze woningen zijn geschikt voor gezinnen met een groter budget. Als je zoekt naar een riante woning dan is de Kleverparkbuurt the place to be. Hier vind je prachtige woningen waarvan een aantal grenzen aan het park. Zoek je een meer betaalbare woning dan is de Indische buurt een hele leuke optie. Hier vind je prachtige arbeiderswoningen uit de jaren 30.

In Haarlem noord vind je best veel makelaars. Allen hebben expertise in hun eigen segment, wijk en buurt. Hoe vind je dan een deskundige makelaar in Haarlem noord als er zoveel zijn? Daar komen wij bij kijken. MKLR heeft data over alle makelaars in Haarlem. Met die data kunnen wij de meest passende makelaar vinden voor jou. 

Des te verder je richting het noorden gaat des te lager de vierkantemeterprijzen worden. Een buurt met interessante meterpijzen is bijvoorbeeld de Delftwijk. Onderschat deze wijk niet! Hier vind je hele leuke woningen uit het begin van de vorige eeuw.

De hoogste vierkantemeterprijzen in Haarlem noord vind je in het Ter Kleefkwartier. Met name in de Kleverparkbuurt vind je grote statige woningen waarvan de meterprijzen kunnen oplopen.

De locatie van deze buurt is ideaal voor gezinnen. Je woont net buiten het centrum en naast het treinstation van Haarlem in een wijk die erg groen is. Daarbij zijn de woningen statig en hebben ze een hoge karakteristieke waarde. Hierdoor is er veel vraag naar deze woningen. De hogere vraag resulteert in hogere vierkantemeterprijzen voor de woningen in het Ter Kleefkwartier.

Haarlem noord is zo veelzijdig dat er weinig valt te zeggen over het soort woningen in dit stadsdeel van Haarlem. Je vindt hier schattige arbeiderswoningen uit de jaren 30, statige panden, flats, tweeondereenkap, etc. De veelzijdigheid van dit stadsdeel zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is.

MKLR helpt je graag in jouw zoektocht naar een deskundige makelaar in Haarlem noord. Zelf op zoek gaan kan natuurlijk ook. Zoek dan een makelaar die gespecialiseerd is in jouw zoekopdracht. Door de verscheidenheid aan woningen in Haarlem noord is het belangrijk dat je een makelaar vindt die veel weet van de woningen waar jij interesse in hebt.

Ook dan is het belangrijk om een makelaar te zoeken die veel weet van jouw soort woningen. Woon je in een jaren 30 woning zoek dan een makelaar die daarin gespecialiseerd is. Woon je in een flat dan kan je beter zoeken naar een makelaar die veel flats verkoopt. MKLR is de expert in het vinden van een deskundige makelaar.

Vergelijk aanbiedingen

Vergelijken