HIEROM WIL JE WONEN IN

Haarlem Zuidwest

Haarlem Zuidwest is een groene wijk. Met name in de buurten rondom het Houtplein vind je veel parken, perkjes en vijvers. De huizen rondom deze parken zijn grotesk. Deze huizen met vaak een historische waarde hebben wel een hoger prijskaartje. Het is hier zo goed en fijn wonen, dat er veel vraag is naar een woning in Haarlem zuidwest. Vooral de Koninginnebuurt en Den Hout zijn gewilde buurten. In deze buurten vind je huizen met koopprijzen in het hogere segment. De vierkantemeterprijzen kunnen hier anno 2020 al oplopen tot ruim boven de EUR 5000,-.  

In de bovenstaande buurten vind je voornamelijk koopwoningen. Ben je op zoek naar een huurwoning in plaats van een koopwoning dan vind je in de westelijke delen van Haarlem zuidwest meer huurwoningen. Vooral de Leidse buurt staat bekend om de leuke en betaalbare huurwoningen. Een aantal van deze woningen zijn van woningcorporaties. Huren in Haarlem West bij een corporatie zoals Pre wonen of Ymere kan lastig zijn. Er zijn namelijk lange wachttijden. 

Een huurwoning in de vrije sector vinden in zuidwest Haarlem is ook een uitdaging. Dit komt door de grote vraag naar deze huurwoningen. Als je een woning wil kopen in plaats van huren dan moet je ook rekening houden met de hoge vraag. Een aankoopmakelaar kan dan van grote waarde zijn. Als je jouw woning overweegt te verkopen dan is het belangrijk dat je de waarde ervan niet onderschat. Haarlem zuidwest is immers een populaire buurt in Haarlem. Overweeg je een woning te kopen, verkopen, verhuren of huren in Haarlem zuidwest zorg dan dat je in contact komt met de juiste makelaar.

haarlemmerhout buurt

Te midden van Haarlem zuidwest vind je De Haarlemmerhout. Dit prachtige park behoort tot de grootste parken van Haarlem. De Haarlemmerhout buurt heeft zijn naam te danken aan dit park. Het imposante park is een prettige plek om te wandelen en om de zon te aanbidden.

Houtvaartkwartier

Het Houtvaartkwartier is sterk in ontwikkeling. De combinatie tussen nieuwe projecten en oude panden is wel in balans. Sinds een paar jaar heeft de wijk een groot winkelcentrum. Met een supermarkt en andere praktische winkels. In het midden van de wijk vind je daarentegen veel groene straatjes.

MEEST BEKEKEN

Wijken in Haarlem zuidwest

Wijken in Zuidwest

Zijlwegkwartier

Deze wijk heeft zijn naam te danken aan de drukke Zijlweg, die dwars door de wijk loopt. Aan deze weg vind je veel kleine speciaalzaken, zoals de beste bloembinder van Noord-Holland.

haarlemmerhout

Midden in deze mooie Haarlemse wijk vind je de Haarlemmer Hout. Een van de grootste parken van Haarlem. Een prachtige groene plek om te wandelen of om de hond uit te laten

Houtvaartkwartier

Sinds een paar jaar vind je in het Houtvaartkwartier een groot winkelcentrum. Met een supermarkt en andere handige winkels. In het midden van de wijk vind je redelijk veel groen.

Duinwijk

Westelijker wonen dan in Duinwijk kan niet. Je woont hier in het meest westelijk gelegen stuk van Haarlem. Deze wijk ligt dermate ver van het centrum af, dat het iets dorps heeft.

Veelgestelde vragen

Over Haarlem zuidwest

De Haarlemmerhout buurt is een mooi deel van Haarlem om te wonen. Dit is met name te danken aan al het groen en de statige panden. Absolute toppers in de Haarlemmerhout buurt zijn de Koninginnebuurt en Den Hout. Het Zijlwegkwartier is ook erg in trek. Deze wijk is vooral in trek onder jonge gezinnen.

In dit deel van Haarlem zitten meerdere deskundige makelaars. Voor elke soort woning is er een andere makelaar geschikt. MKLR brengt je graag in contact met de beste makelaar voor jouw woning.

De gemiddelde vierkantemeterprijs is anno 2020 het laagst in het Zijlwegkwartier. Dit komt met name doordat de andere wijken in Haarlem zuidwest grote statige panden hebben die zorgen voor een hoger gemiddelde.

De absolute winnaar mbt. de hoogste meterprijzen is de Koninginnebuurt Zoek je naar een statige woning in Haarlem en heb je een ruim budget dan moet je deze buurt absoluut gaan bekijken. Een andere aanrader is dan de wijk Den Hout. Dit is één van de enige wijken in Haarlem met veel vrijstaande villa’s. De villa’s aan de westzijde liggen prachtig aan het Spaarne.

Haarlem zuidwest kent buurten met eengezinswoningen, tweeondereenkap en statige vrijstaande panden. Ten opzichte van de andere Haarlemse stadsdelen heeft Haarlem zuidwest de grootste panden.

Haarlem zuidwest kent verschillende wijken en buurten. Voor elke wijk en elke buurt raden wij je aan om te kijken naar een andere makelaar. Vanzelfsprekend is het verstandig om een makelaar te zoeken die in Haarlem zuidwest gevestigd is met zijn kantoor. MKLR helpt je graag in jouw zoektocht naar een deskundige makelaar.

Het zal je niet verbazen dat wij je aanraden om dit te doen via MKLR. Een huis verkopen is niet zomaar iets. Je wilt er dus zeker van zijn dat jouw huis wordt verkocht door een expert. Wij brengen je graag in contact met deze expert.

Vergelijk aanbiedingen

Vergelijken