Veelgestelde vragen

DE ANTWOORDEN OP JOUW VRAGEN OVER

Voordat je ook maar één letter op papier zet, is het belangrijk goed na te denken over het doel, de doelgroep, de opzet en wat je wil beschrijven in je tekst. Lees meer over het schrijven van een verkooptekst.

Voor meer informatie over het schrijven van een goede verkooptekst. Klik dan hier.

De kosten koper kun je verdelen in vaste en aanvullende kosten. Binnen de vaste kosten betaal je in ieder geval overdrachtsbelasting. Het gaat om 2% van de koopsom, het bedrag waarvoor je het huis koopt. Het is een belasting die de overheid oplegt, al betaal je de kosten bij de notaris.

Daarnaast betaal je notariskosten. Een notaris maakt de rechtsgeldige aktes op, zoals de transportakte en de hypotheekakte. Een notaris bepaalt zelf de tarieven voor deze aktes. Het is de moeite waard om notarissen en hun kosten te vergelijken.

Wil je meer informatie over de kostenposten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een huis? Klik dan hier.

Bedenk voor je gaat zoeken waar jouw ideale makelaar aan moet voldoen. Zijn lage makelaarskosten voor jou doorslaggevend? Of zoek je een makelaar die echt alles voor je uit handen neemt? Vind je het belangrijk dat je makelaar bereikbaar is via Whatsapp? Of zoek je een makelaar die prachtige drone video’s maakt? Zomaar een aantal zaken om over na te denken.

Wil je meer lezen over dit of andere onderwerpen mbt. het verkopen van je huis? Klik dan hier.

Een top verkoopmakelaar maakt doorgaans een hogere verkoopprijs (ca. + 9%) dan dat een gemiddelde verkoopmakelaar maakt. Een top aankoopmakelaar onderhandeld vaak een lagere aankoopprijs (ca. -2.5%). Kortom, een top makelaar zorgt er dus ruimschoots voor dat hij zijn courtage goedmaakt. Dus of je nu een huis koopt of verkoopt, je kans om meer geld te verdienen of te besparen zijn het grootst als je werkt met een top makelaar. We moedigen je aan om al je opties te verkennen als je een huis verkoopt of koopt in Nederland.

Hoewel de commissies van individuele makelaars variëren in de verschillende delen van Nederland, werken de meeste makelaars in Nederland met een courtage van tussen de 1% en 2% van de transactieprijs.

Wij hebben een artikel voor jou samengesteld over hoe jij het beste een makelaar kan kiezen. Het is verstandig om op basis van dit artikel vragen te formulieren. De vragen moeten dan gaan over de kenmerken die jij belangrijk vindt van een makelaar. Vraag bijvoorbeeld naar de kosten van de makelaar, het segment waarin de makelaar ervaring heeft en vraag naar het aantal jaren dat een makelaar ervaring heeft. Al deze informatie vind je overigens ook terug op MKLR.nl.

Nee. Alle makelaars die je op MKLR.nl ziet, zijn niet bij ons aangesloten. Ze betalen niet om op onze site te adverteren en wij betalen niet om ze te vermelden. Zo houden we onze aanbevelingen objectief.

Zodra je hebt besloten om je huis te verkopen, stromen de tips binnen. Je neef kent nog wel een goede makelaar. En ook je buurvrouw was heel erg tevreden over de verkoop van haar vorige huis. Natuurlijk is het goed om rond te vragen, maar ga niet blind af op de ervaringen van mensen in je omgeving. Want dat je buurvrouw tevreden was, betekent niet dat deze makelaar ook het beste bij jou past. Kijk dus altijd verder!

Klik hier, Voor meer informatie over het kiezen van een goede makelaar. 

De verkoopprijs van jouw woning wordt bepaald op 9 belangrijke punten; De WOZ-waarde, De Grondprijzen, Eigengrond of Erfpacht, Verkoopprijs omliggende woningen, Staat van je woning, Appartement of huis, Tuin en/of buitenruimte, Energielabel, Markt. 

Voor meer informatie over  de bepaling van de verkoopprijs van jouw woning. Klik hier

Bedenk voor je gaat zoeken waar jouw ideale makelaar aan moet voldoen. Zijn lage makelaarskosten voor jou doorslaggevend? Of zoek je een makelaar die echt alles voor je uit handen neemt? Vind je het belangrijk dat je makelaar bereikbaar is via Whatsapp? Of zoek je een makelaar die prachtige drone video’s maakt? Zomaar een aantal zaken om over na te denken.

Wil je meer lezen over dit of andere onderwerpen mbt. het verkopen van je huis? Klik dan hier.

Het is belangrijk om altijd een getrainde en geaccrediteerde vastgoed professional in te huren als je een huis gaat kopen of verkopen. Dit is de beste manier om jouw eigendommen te beschermen. Een geaccrediteerde en getrainde makelaar werkt altijd vanuit een vastgoedorganisatie. De grootste vastgoed organisaties in Nederland zijn de NVM en de VBO.

Wil je een huis kopen of verkopen in een specifieke stad, wijk of buurt in Nederland? Dit regelen wij voor je. Ontdek de topmakelaars in de stad, wijk of buurt waarin jij wil wonen.

MKLR.nl analyseert alle makelaars in Nederland om jou op maat gemaakte, onbevooroordeelde, data gestuurde aanbevelingen te doen. We gebruiken werkelijke transactiegegevens voor woningverkopen om makelaars in Nederland te vergelijken en zullen jou alleen voorstellen aan de best presterende makelaars.

Wij vergelijken makelaars op verschillende datapunten in hun transactiegeschiedenis. Hoewel we het exacte algoritme van MKLR.nl niet kunnen verklappen, kunnen we je wel vertellen dat we rekening houden met zaken zoals: aan hoeveel huizen werkt een makelaar, de gemiddelde verkoop/aankoop snelheid van de makelaar, hoe lang is de makelaar al in bedrijf, hoeveel geld bespaart de makelaar of hoeveel geld verdient de makelaar voor zijn klanten, en de steden en buurten waarin de makelaar gespecialiseerd is.

Vaak GELEZEN artikelen

Vaak GELEZEN artikelen

Vergelijk aanbiedingen

Vergelijken